Proiecte

Proiecte implementate

Expoziţia itinerantă Dobrogea, între pământ şi mare, amprenta timpului şi a omului

 

Expoziţia a fost realizată în cadrul unui parteneriat larg, cu instituţii de educaţie şi cercetare, precum şi ONG-uri din Romania şi Franţa, pentru a ilustra rezultatele colaborării ştiinţifice româno-franceze în domeniul geologiei si arheologiei din Dobrogea. Expoziţia a fost finanţată de Ambasada Franţei la Bucureşti. Membrii Asociaţiei  GeoD au fost implicaţi atât în concepţia si execuţia unor module şi panouri, cât şi în amenajarea expoziţiei.

In cadrul expoziţiei, importanţa geologică a Dealurilor Agighiolului a fost redată printr-o frescă reprezentand o dală imaginară cu amoniţi, alături de care au fost expuse fosile de amoniţi provenind de la Agighiol, împrumutate din colecţiile Catedrei de Geologie-Paleontologie a Facultăţii de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti, a Muzeului Naţional de Geologie şi ICEM Tulcea. Un panou alăturat prezintă biodiversitatea Dealurilor Agighiolului.

Un alt modul al expoziţiei este colecţia de desene intitulate Dobrogea – peisaje dispărute,  realizat de Nicoleta Aniţăi, din care face parte desenul Agighiol în urma cu 240 de milioane de ani, în Triasic.

Expoziţia a fost inaugurată în ziua de 17 mai 2012, la MŢR, şi a fost prezentată la cele trei muzee din Piaţa Victoriei din Bucureşti: Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Naţional al Ţăranului Român – MŢR  şi Muzeul Naţional de Geologie (în perioada 18 mai – 15 iulie). In intervalul 20 septembrie-20 ianuarie 2013, expoziţia a fost găzduită de Muzeul de Istorie şi Arheologie al ICEM Tulcea.

Mesaje

Lasa un comentariu